הקורס לתרגול כנגד בולמיה ואכילה טורדת
מפגש מבוא

עשרה מפגשים משולבים בוידאו/אודיו/טקסט שחוברו עם טובי המומחים בעולם

זכרו תמיד: בכוחכן/ם לשנות עכשיו והתחילו לשנות עכשיו
עם דורי לוי פסיכולוג קליני מומחה

שלום את הקורס פיתחנו במשך מעל לעשור של עבודה בארץ ובעולם עם אנשים שמתמודדים עם הפרעות אכילה. החומרים בקורס הם פרי עבודה של התנסות בטיפולים אישיים קבוצתיים ובסדנאות רבות שהשתתפנו והעברנו בארץ ובארצות הברית עם פסיכולוגים קלינים, עובדים סוציאלים, מטובי המומחים בעולם וכמובן עם קליינטים רבים שתרמו מנסיונם האישי. אנחנו מביאים לכם את החומר החשוב הזה בצורה ממוקדת מאוד ועניינית ואנו בטוחים שכפי שסייע לאחרים תוכלו להיעזר בו בקורס זה בהתמודדות האישית שלכם.
הקורס לתרגול בהפרעות אכילה מתבסס על התמחות באחד המקומות הידועים בעולם, במכון למחקר מנטלי שבפאלו אלטו קליפורניה ביחד עם דר' דוד אפסטון ומייקל וויט מפתחי הגישה הנרטיבית והתנסות עם מאות רבות של מטופלים.

לפי הגישה אנחנו עורכים הפרדה ביניכם לבולימיה 

בכל מפגש של הקורס עובדים על חלק אחר של הבולימיה. מטרת הקורס היא לעזור לכם להרחיק את בולימיה מחייכם. 
ההפרדה נועדה לעזור לכם להבין כיצד בולימיה משתלטת עליכם. צפו כל פעם בפגישה שמדברת אליכם וקראו את השאלות. אנשים שעברו את הקורס מדווחים על שיפור ביכולת שלהם להרחיק את בולימיה מחיי היום יום שלהם.

לדף הבית הפרעות אכילה
בולימיה - המדריך לתרגול כנגד
אכילה כפייתית - המדריך לתרגול כנגד
אנורקסיה - המדריך לתרגול כנגד
פודקסטים בהפרעות אכילה

חשוב לקרוא: הקורס מיועד לשימושכם האישי בלבד ואין להעבירו או להעביר חלקים ממנו לאחרים. אין לעשות שום שימוש במדריכים ללא ליווי מקצועי של פסיכולוג קליני או פסיכולוגית קליניים או פסיכיאטר מוסמך. ברכישת המדריך הינכם מצהירים בזאת שאתם מקבלים את כל תנאיו ללא יוצא מן הכלל. 
מודגש בזאת: שההמלצה העיקרית לאנשים שסובלים מהפרעות פסיכולוגיות ומכל בעיה נפשית אחרת היא לקבל טיפול פסיכולוגי מקצועי פנים אל פנים עם אנשי מקצוע בתחום. האתר/הקורסים/המדריכים אינם באים בשום אופן שהוא, להחליף טיפול פסיכולוגי מקצועי פנים אל פנים עם איש/ת מקצוע. המדריך מהוות השלמה למי שרוצים להבין יותר את מהלך ההפרעה/ות. בכדי למנוע פגיעה מכל סוג שהוא, הנכם נדרשים להתייעץ עם פסיכולוג/ית קליניים ופסיכיאטר מומחה לפני ובמהלך ההתנסות עם החומרים באתר. כל הזכויות שמורות לדורי לוי פסיכולוג קליני ©, אין לשכפל, להעתיק, לצלם, להקליט, לתרגם, לאחסן במאגר מידע, לשדר או לקלוט בכל דרך אחרת כל חלק שהוא מהחומר בספר זה. שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול באתר זה אסור בהחלט אלא ברשות מפורשת בכתב מהמחבר.
בהתחברות לתוכן ו/או בהחזקת החומרים מהקורס הזה אצלכם הנכם מאשרים שאתם מסכימים לנאמר כאן.

תוכן המפגשים : 

ניתן להקליק על המפגש שתרצו לתרגל ההמלצתנו היא: להתנסות במפגשים לפי הסדר

מפגש מבוא : התחלת ההתמודדות
מפגש ראשון : הפחד מפני השמנה
מפגש שני : אכלו ושתו כי מחר תרגישו - היא זה לא אני
מפגש שלישי : הרגשות המזינים את הבולימיה
מפגש רביעי : בולימיה ומערכות היחסים שלך
מפגש חמישי : דרכי ההשתלטות של הבולימיה
מפגש שישי : מה היא רוצה מאיתנו ומדוע?
מפגש שביעי : בולימיה דימוי עצמי ודימוי גוף
מפגש שמיני : בולימיה והערך העצמי שלנו
מפגש תשיעי : בולימיה שליטה עצמית ואבדן שליטה
מפגש עשירי : לדחוק את בולימיה

 

מבוא לקורס כנגד בולימיה

הקורס ניתן לצפיה, לשמיעה ולקריאה הקליקו על מה שנוח לכן/ם

 

כל המפגשים כוללים:

  1. הסבר על נושא המפגש.
  2. סיפורים אישיים של מתמודדות/ים עם בולימיה.
  3. סרטוני וידאו, פודקסט ושאלות להדפסה
  4. רשימת שאלות מניעות שינוי לתרגול עצמי.

מבוא לקורס בגרסת וידאו לצפיה

מבוא לקורס בגרסת פודקאסט להאזנה

מבוא לקורס בגרסת טקסט משולב וידאו

צפו בסרטון עכשיו ותתחילו להבין איך"החברה הכי טובה שלנו"עובדת עלינו

עכשיו אתם מתחילים להבין איך "החברה הכי טובה שלנו" עובדת עלינו?


בולימיה היא הפרעת אכילה המאופיינת בהתקפי אכילה ולאחריהם ניסיון להתרוקנות על ידי הקאות בדרך כלל. בולימיה היא חלק מקבוצה של הפרעות אכילה נוספות כמו אנורקסיה ואכילה כפייתית, והיא גורמת סבל נפשי ופיזי גדול.

אלו שסובלים מבולימיה חשופים בדרך כלל גם לפגיעות פיזיות לא פשוטות כמו פגיעה בשיניים, באברים פנימיים, קרעים בוושט ועוד. כל אלו שבולימיה נכנסה לחייהם מתחילים לסבול בשלב זה או אחר.

צורכים כמויות גדולות של מזון, ולאחר מכן מבצעים פעולות של התרוקנות. ההקאה היא דרך ההתרוקנות המוכרת ביותר. יש אנשים שמשתמשים גם בחוקנים, חומרים משלשלים וכו'. מי שסובלים מבולימיה, בדרך כלל סובלים גם מהערכה עצמית ירודה, ומהשוואת המראה החיצוני לאחרים בסביבה.

 

צריכת כמויות גדולות של מזון נקראת בולמוס

 

בולמוס, או התקף האכילה הוא לא תמיד נשלט במלואו. הבולמוס בדרך כלל מגיע לסיומו כאשר סובלים מכאבים ומרגישים נפיחות באזור הבטן. בדרך כלל חשים את כמויות האוכל והסוכרים הנכנסים לדם ואלו מיצרים לעיתים גם תחושת רוגע מסוימת.
התקפי האכילה, מעוותים את תחושת הרעב והשובע ומשבשים את האיזון והיכולת של הגוף לאזן את רמות הסוכר. לרוב אין להם קשר לצורך פיזיולוגי במזון.

רוב התקפי האכילה קשורים לרגשות ותחושות קשות שיש לנו בתוכנו

מי שמתמודדים עם בולימיה עלולים לסבול מבושה, תסכול, ייאוש, רגשות אשמה וירידה של הביטחון והערך העצמי.

בולימיה דורשת מאתנו להקשיב רק לה

להיות צמודים למשטר ההקאות וספירת הקלוריות שהיא שמה עליכם. לחיים במשטר הקפדני הזה, להסתרה ולבושה יש השפעה על האישית שלנו, על היכולת לבוא ולהיות מול העולם בצורה בוגרת ואסרטיבית. לאחר הבולמוסים שבולימיה גורמת לכם לעשות,
יכולה להיות תחושת רגיעה פיזית ונפשית שהיא זמנית בלבד. במהרה מתעוררים שוב הריקנות הנפשית, וחוסר הערך והתקווה.

הבולמוסים מובילים שוב למחשבות שליליות ולעוד בולמוסים

עוד בולמוסים: כדי "לנחם" את עצמנו וכדי לדחוק את התחושות הללו מעצמנו. בשלב זה המוח כבר לא מתפקד טוב ואנחנו עדיין לא קולטים את זה. התפיסה נעשית מעוותת עקב המחשבות הטורדות, הבולמוסים וההקאות התכופות. זהו התהליך שכובל את הבולימיה אליכם. עכשיו אתם כבר חלקית בשליטתה וקשה לצאת.

בשלב זה בולימיה כבר החלה לשנות לכם את התודעה

אתם כבר מנותקים חלקית מהמעגל החברתי שלכם. אתם רגילים לא לחוש רגשות שליליים כי אתם בבולמוסי אכילה כשמשהו לא הולך. אתם מתרגלים להיות לבד בחדר, לאכול כמויות ולהקיא לא לצאת עם חברים ובני זוג למסעדות ואם יוצאים לא נהנים. רוב אלו שבולימיה נכנסת לחייהם חשים חרדה קשה מכל שינוי ועלייה במשקל.

הפחד מההשמנה הוא אחד המניעים העיקריים להתמכרות לבולימיה

בולימיה לא בהכרח קשורה לירידה במשקל. מרבית הסובלים מבולימיה, הם בעלי משקל תקין. מי שמתמודדים עם בולימיה עלולים להבין לאחר זמן קצר שבולימיה לא ממש עוזרת לרדת במשקל. הגוף מתרגל למצב החדש, משנה את קצב חילוף החומרים ואנחנו מפסיקים לרזות. ההרגלים של ההקאה והבליסה נשארים עם כל ההשפעות הגופניות והנפשיות הקשות.

בולימיה עדיין משפיעה על נשים יותר מאשר על גברים, אבל הם, הגברים, מצמצמים את הפער. יותר ויותר גברים סובלים מהפרעות אכילה ממש כמו אצל נשים. כנראה הדבר נעוץ בנורמה החברתית השולטת:

רזה = יפה = מקובלת = חכמה

בקורס לתרגול עצמי זה כנגד בולימיה נתחיל בשלבים בתהליך של הרחקת הבולימיה מחיינו:

  • נגדיר אותה כחיצונית לנו.
  • נקבל יותר שליטה עצמית דרך חשיפת ההשפעות וההתנהלות של בולימיה מהזווית הפסיכולוגית.
  • נבין כיצד בולימיה מצליחה להשפיע עלינו,
  • איך פועל המנגנון הרגשי של האכילה וההקאה,
  • ניצור הפרדה ביננו לבין בולימיה,
  • נבין כיצד הנורמות החברתיות עוזרות לבולימיה להשפיע עלינו.

הקורס פונה לגברים ונשים כאחד

המטרה של הקורס היא להחזיר לכם את הכוחות והיכולות שהיו לכם בכדי להתחיל ולהתמודד מול בולימיה. להתחיל להיפטר ממנה. הקורס יעזור לכם להצטייד בכלים, שישרתו אתכם בתהליך של ההיפרדות מבולימיה. תוכלו תמיד לחזור לראות להקשיב ולקרוא את הפרקים מתי שתחליטו.

במהלך הקורס, כדאי לכתוב לעצמכם או להקליט מחשבות ורעיונות שיעלו אצלכם

לקורס מצורפים קבצי וידאו ואודיו לנוחותכם. בנוסף ישנם קבצי PDF, תוכלו להדפיס אותם בלחיצה אחת ולהשתמש בהם לפי ההוראות שבקורס.


יומן המעקב
יומן מעקב אנטי-בולימיה הוא כלי חשוב לכל מי שעושה עבודה עצמית מול הפרעות האכילה ובולימיה בפרט. היומן אמור להזכיר את ההצלחות שלכם נגד בולימיה והפרעות האכילה. היומן מזכיר את הכוחות שלכם בייחוד אם אתם מתמודדים לבד מול בולימיה. כדאי ואף רצוי לכתוב ביומן בכל יום או בכל מספר ימים ולעיין בו מידי פעם. היומן אמור לתעד את ההצלחות שלכם (אפילו אם הן קטנות) כנגד הבולימיה.

 

מה לכתוב ביומן

קחו יומן או כתבו בנייד בכל יום או בכל מספר ימים את הדברים הבאים:

  • רישום ההצלחות כתבו על ההצלחות כנגד בולימיה. זכרו לכתוב אפילו הצלחות קטנות. למשל, "הצלחתי לא להקיא עד הצהרים" או "במקום לרוץ ולאכול בבולמוס הצלחתי לעצור את הבולמוס, לאכול קצת פחות ולהחזיק מעמד במשך עוד כשעה".

     

  • רישום המעשים – כתבו בקצרה כיצד הצלחתם לעשות זאת מבחינה מעשית. הרישום מחזק את הפעולה המצליחה בתודעה שלנו (לדוגמא: ירדתי לאכול עם כולם או אכלתי בצורה נכונה בארוחה המשפחתית. בדרך, הצלחתי לא לעצור בחנות ולא לקנות את הבורקסים.)
  • תחושות – כתבו על התחושות שההצלחות האלו גורמות לכן (אפילו אם זה זמני). למשל, "הרגשתי טוב שלא הקאתי מהבוקר עד הצהרים" או "חשתי שליטה וכוח שהצלחתי להתנגד לבולימיה". או "הצלחתי לאכול ארוחה שלמה ולא להקיא אותה. הרגשתי נורמלי יותר ושהבולימיה לא משתלטת עלי למשך כל הערב" כמו בעבר

    מתי כתבו על מתי בולימיה הצליח להפתיע אתכם למשל: "הבולימיה הצליחה לגרום לי שוב להקיא  או לאכול ללא הפסקה."

     

  • כיצד לדעתכן, בולימיה עשתה זאת?

     

  • נגד – כתבו מה הייתם עושים שונה נגד בולימיה אם יכולתם?

 

דוגמא ליומן המעקב (ניתן להדפיס במפגש הראשון)

 התמקדותיום א'יום ב'יום ג'
1. הצלחות: מה היו הצלחות שלך כנגד ההפרעה?    
2. כיצד הצלחתן/ם לעשות זאת?   
5. האם היו פעמים שבולימיה הצליח להפתיע אתכן/ם למשל, "הבולימיה הצליחה לגרום לי שוב להקיא  או לאכול ללא הפסקה."   
6. כיצד, לדעתכן/ם, בולימיה עשתה זאת?   
7. תחושות – כשבולימיה הצליחה להפתיע אתכן/ם אלו תחושות זה עורר בכן/ם? לדוגמה, "בולימיה גרמה לי לחוש שאני לא שווה ושלא אצליח להתמודד עמה, חשתי דיכאון וייאוש רב שאי אפשר לצאת מזה"   
8. מה הייתן/ם עושות/ים שונה נגד בולימיה?   

 

זכרו תמיד: בכוחכן/ם לשנות עכשיו והתחילו לשנות עכשיו